Kipa

Basın Odası

Basın Odası

Yemek Bloggerlarından Kipa Yöresel Lezzetler Festivali'ne Tam Not

Yemek bloggerlarından Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne tam not

İzmir’in ünlü yemek bloggarları, Kipa’nın 3. Yöresel Lezzetler Festivali’nin tanıtım etkinliğinde buluştu. Mantıdan şalgam suyuna, künefeden turşuya farklı lezzetleri tadan bloggerlar, Kipa sayesinde Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait lezzetlere rahatlıkla ulaşabildiklerini söyledi.

Önde gelen perakende zinciri Kipa’nın, Türkiye’nin pek çok farklı yöresine ait lezzetleri müşterilerinin beğenisine sunduğu ve artık gelenekselleşen Yöresel Lezzetler Festivali, İzmir’in ünlü yemek blogglarlarını bir araya getirdi. 5-14 Haziran 2015 tarihleri arasında, Kipa mağazalarında düzenlenen 3. Yöresel Lezzetler Festivali’nin tanıtımı için 12 blogger, 13 Haziran’da Bornova Forum Kipa’da ağırlandı. Mağaza içinde kurulan tadım stantlarını gezen bloggerlara eşlik eden Kipa Taze Gıda Kategori Direktörü Ali Tavaslıoğlu, festival kapsamında yer alan ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Yöresel tatlara raflarında her zaman yer ayıran Kipa, üç ayda bir düzenlediği bu festivalle yerel markaların güçlenmesine katkıda bulunuyor. 3. Yöresel Lezzetler Festivali’ne katılan Konya’dan Cebel peyniri, Trabzon’dan Kebir tereyağı ve peynir çeşitleri, Silivri’den Arslan yoğurdu, Ödemiş’ten Bademli yoğurt, Tire’den süt ürünleri, Afyon’dan Cumhuriyet sucukları, İstanbul’dan Tokana Kayseri mantısı, paçanga böreği ve içli köfte, Antakya’dan Künenfes künefesi, Manisa’dan Narturel nar suyu, İzmit’ten İkbal pişmaniyesi, Balıkesir’den Balmar süt, Çanakkale’den Altındane turşusu, Kütahya’dan Tombul ev tarhanası ve Adana’dan Adanus şalgam suyunun tadına bakan bloggerlar lezzetlere tam not verdi. Paketli ürünlere genelde temkinli yaklaşan yemek bloggerları, paketli ürün aldıklarında da en kaliteli ve lezzetli ürünleri seçmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Tanıtım etkinliğinin ardından, Kipa Mandıra serisinin zengin peynir çeşitleriyle hazırlanan bir kahvaltı düzenlendi.

“KİPA SAYESİNDE UZAKLARA GİTMEYE GEREK KALMADI”

El Emeği Göz Nuru adını verdiği blogunda birbirinden güzel tarifler paylaşan Selcen Şenocak “Yerel ürünlere değer verir ve arar bulurum. Olmazsa olmaz tatlarım vardır... Bu ürünlerin Kipa’da satıldığını görmek beni çok mutlu etti. Artık uzaklara gitmeme gerek kalmadı. Teşekkürler Kipa” dedi.

Instagram’da hatırı sayılır bir takipçi kitlesi olan, Lezzet Dansı blogunun sahibi Sibel Duran ise “Ülkemin dört bir yanında meşhur lezzetler var, bunları hiçbir lezzete değişmem. Alışveriş yaparken de yöresel ürünleri almaya dikkat ederim. Kipa’nın yerel ürünler konusunda yaptığı çalışmalardan çok etkilendim. Kipa’da tattığım ürünleri çok lezzetli buldum” diye konuştu.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen ürünlerin indirimli fiyatlarla satışa sunulduğu festival, hem Türkiye'nin zengin tatlarını yaşatmayı hem de yerel markaların bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Kipa Hakkında:

Kipa (Kitle Pazarlama, Lojistik Ticaret, Gıda Sanayi A.Ş.), 21 ilde 172 mağazası, 19 noktada 32 AVM’si ve 7 bini aşkın çalışanıyla, Türkiye’nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biridir. İzmir’de 1992 yılında 100 ortaklı bir girişim olarak kurulan Kipa’nın ilk mağazası Bornova Kipa 1994 yılında faaliyete geçmiştir. Kısa sürede Ege’nin yıldızı haline gelen kuruluş, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile birleşmiş ve Türkiye’nin önde gelen çok kanallı perakendecileri arasında yerini almıştır.